Social Icons

CAP DE NOSALTRES ÉS MÉS IMPORTANT QUE LA RESTA DE NOSALTRES.EL TOCAOUS DE SUECA

lunes, 28 de octubre de 2013

LA VEU DE CENTO....

LES ELM DE PERELLÓ I MARENY ES MANIFESTARAN A SUECA.

El proyecto de ley plantea desaparición de servicios públicos, fusión y disolución de entidades locales y entes instrumentales, desaparición de mancomunidades, consorcios y entidades locales menores, planes de ajuste y privatizaciones, bajo la excusa de la reducción del sector público local para el cumplimiento de la Ley de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad financiera, todo ello sin contemplarse en el proyecto de ley ninguna garantía para los trabajadores afectados por estos procesos".

Així estàn les coses. Llavors no puc evitar mostrar la meua estranyesa, però també respecte, davant l'anunci de les juntes veïnals de Perelló i Mareny de Barraquetes d'una manifestació el proper dia 7 de novembre, i coincidint amb la celebració del ple ordinari de l'ajuntament de Sueca, per a reivindicar d'aquest un finançament del 75% del recaptat per les entitats locals menors. Així com exigir el debat i negociació de la proposta presentada en el seu dia per PP i PSOE i ajornada per el seu estudi.

I no ho entenc perqué supose que el principal problema que tenen és la consecució de l'anul·lació de l'esmentat projecte de llei que, de dur-se a terme, deixaria sense efecte l'autogovern de dites pedanies. Però, pel que veig, no es aquesta qüestió el que més preocupa al dirigents veïnals -potser, acostumats als incumpliments del govern conservador, confien en que no prospere- sinò el asegurar-se un finaçament que ningú, fins ara, explica com està calculat. Que ningú, o gairebé, sap a que obeïx, ni qui són el técnics que han fet el càlcul, ni saben a qué va destinat, ni quines competències cobreix, ni qui va ha auditar el compliment dels pressupostos.

A falta d'una major i millor informació, pense que les entitats locals menors de El Perelló i Mareny devien, en primer lloc, assegura-se la continuïtat com a tal -seria cas que després de tant d'esforç s'anularen com a tal- obtenint un compromis clar i ferm del govern. I després encetar una negociació clara i transparent sobre les necesitats de ambdues pedanies amb l'ajuntament de Sueca.

No fer-ho així provocarà un grapat de càbales entre la població, sobretot entre la de Sueca, que no podrà evitar el preguntar-se el perqué té qué ser el 75% i no mes?. O menys?. Com estàn fets eixos càlculs? Qui els ha fet? Perqué és fan d'esquenes al govern de la ciutat? Quines competències cobreixen? Quines responsabilitats de gestió comporten?. Perqué el PP, sempre tan disciplinat, es rebela contra la direcció del partit?

Sembla evident que algú tindrà que satisfer la curiositat del contribuent. Pense que els partits signants d'aquel acord amb els presidentes de les ELM (per cert que ja és casualitat que cadascú d'ell pertanyi a un partit) devien d'haver fet més pedagogia sobre el tema. Tot i això sense oblidar que els suecans, en l'inmensa majoria, no està en contra, ni molt menys, d'un finançament just de les dues ELM. El que exigeixen és llum i claredat en els comptes. Evitar els secretismes i els pactes de rebotiga. Sols així s'evitaran enfrontamens inútils i malentesos evitables.

Signat: Cento.

5 comentarios:

  1. Com es calculen en diners les necessitats que té Sueca?
    El Mareny fa 3 o 4 anys que demanà la competència de platges que consta en el conveni i en Sueca s'ho han passat per baix cama.
    Quant ha costat o costarà al remat la Rebiblioteca?? Quants diners li costa a Sueca la gasolina de l'Alcalde?
    Per què Compromís fora de Sueca està a favor de les ELM i a Sueca no??

    ResponderEliminar
  2. La solució em sembla complicada. El motiu no és altre que la falta de voluntat de les tres bandes. Per una, tenim a l'ajuntament de Sueca instal·lat en la suberbia i caboteria. Per l'altra la xuleria del sr. Fos, que incomprensiblement està arrosegant al sr. Sanjaime, al que li agrada més el jutjat, a Fos, que a un tonto un pito. El perellonec (repasseu historial politic si no us donen arcades) ególatra a més no poder, no aten a raons. Tracta de governar com un reiet i pensa que estarà tota la vida baix la protecció del seu partit ACTUAL ( no sé si canviarà prompte de partit) sense adonar-se que pot donar-se el cas de que les despeses en judicis que està fent l'ajuntament de Sueca poden no servir per a res finalment. El que m'estranya és el fet de que un politic seriós, com és el sr. Sanjaime, s'uneixca incondicionalment al "volatiner" Fos. Jo m'ho pensaria. Eixa no és la seua manera de fer politica. I cal tenir en compte el cooperativisme de PP i PSOE que, al tindre alcaldes pedàneos deixen de banda els interessos generals en tal de mantindre el govern de la respectiva pedania. Amb eixos ingredients sols pot eixir un empastre.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Trobe que sobren manies. La autonomia municipal que tots reivindiquen és la mateixa de les entitats locals menors. Això de dir que un és d'un partit i em cau bé i l'altre és de l'altre i em cau mal...... que vols que et doiga. El que no em sembla correcte és que Compromís, presumtament autonomista (deixem lo de 'nacionalista'... je je) estiga en contra de l'autonomia del Perelló i Mareny. Com no arrepleguen vots ni el el Perelló ni en el Mareny, foc amb ells!!! No és això??? Això vol dir que només miren per ells. Per mi se'n poden anar a.....

      Eliminar
  3. Si la parrafada publicada per Cento, més amunt, em semblava arriscada i partidista, l'informació apareguda hui al Levante m'ha fet canviar d'opinió. L'aclaració de Compromís, a l'esmentat diari, certifica, en certa manera, que no estàn gens clares les intencions de PP-PSOE a l'hora de tractar d'imposar un finançament del 75% a unes ELM en perill d'extinció. No estan clares. És més, inclús semblen incongruents. Ho semblen perqué PP-PSOE tracten d'imposar un finançament del 75% pel morro. Sense cap explicació. Sense atendre a la llei, sense presentar la deguda informació o amb un finançament basat en unes dades irreals, si més no falses, i excusades en unes competències que no corresponen, qué no tenen transferides o que suporten sols en somnis. Si el motiu és qué, per uns en un lloc i per els altres en l'altre, tenen una borsa de vots, sembla ridicul mensprear, per això, als suecans. Sería, com vulgarment es diu, despullar un sant pera vestir un altre. Per tot això tinc que dir que ja hi ha prou de quijotisme, senyors de PP-PSOE i comencen a pensar amb el cap i no amb l'urna. Sinò, els suecans sabran com agrair-li's l'interés. I donen explicacions, doncs a més d'obligat, és el més saludable.

    ResponderEliminar
  4. Precisament compromís de Sueca....... va no mos faces riure!!!! Gent de poca Paraula ( FES LO QUE DIC I NO LO QUE FAIG això és compromís de Sueca : enxufats, trinqui per ací trinqui per allà, verds que tallen arbres........ ...... hipocresia baldomera total

    ResponderEliminar

Gracies per el teu comentar!!!