Social Icons

CAP DE NOSALTRES ÉS MÉS IMPORTANT QUE LA RESTA DE NOSALTRES.EL TOCAOUS DE SUECA

lunes, 7 de octubre de 2013

LA VEU DE CENTO...

HOLDING AIGÜES DE SUECA.
BRUTICIA A LA NETEJA?.
Cento diu:
Que els plens municipals no aporten, gaire bé, res de bo a la governalitat del municipi és cosa força coneguda. Potser siga per això que els nostres regidors, de tant en tant opten per muntar el numeret amb la finalitat d'entretenir el poble. Dic això per no manifestar el que en realitat pense, doncs n'estic segur de que acabaria per ferir alguna que altra sensibilitat, si es que n'he queda d'això.
Em refereixo al punt de l'ordre del dia, del passat ple ordinari, que es referia a la proposta presentada per l'equip de govern, a instància del grup de Compromis, consistent en iniciar la tramitació necessària per el canvi d'empresa adjudicataria de la neteja d'edificis públics, de manera que deixaria amb tota probabilitat, de recaure en Marnet empresa de Suecana per a passar a fer-se càrrec l'empresa pública Aigües i Sanejament de Sueca.
Segons el Bloc, inspirador de l'idea, açò suposaria un estalvi de 30.000 euros. Fins aqui tot normal. Lo tragicòmic de la proposta venia en forma de excepció en l'ambit d'actuació de l'esmentada empresa pública. Es a dir que la mesura afectaria sols els edificis públics però deixant fora els col·legis (concretament el tres Carrasquer, Cervantes i Burguera) malgrat que l'inclusió d'aquests suposaria un estalvi afegit de 35.000 euros. La kafkiana explicació vendria de boca de la regidora Pilar Moncho, qui justificaba la proposta (agafeu-se fort que ve curva) en el fet de que l'inclusió del col·legis públics xocaria amb el regim d'incompatibilitat de la seua companya Teresa Ribes, treballadora fixa en la neteja a un del col·legis públics, atés que Aigües i Sanejament de Sueca absoveria els treballadors que Marnet dedica a aquest menester. Aleshores la pretensió era que quedaren fora els col·legis amb la finalitat de que l'esmentada regidora es lliurara de la incompatibilitat. Na Pilar Moncho es passava així pel l'arc del triomf l'estalvi de 35.000 euros (segons la seua propia justificació) de l'eràri públic en nom de la solidaritat.
Cal destacar que l'afectada, Teresa Ribes, en unes manifestacións molt dignes i assenyades manifestà la seua intenció de renunciar, si cal, al càrrec politic en tal de conservar el lloc de treball. Deia la sra. Ribes que de cap manera volia ser un problema i que ella ho tenia molt clar (una mica de seny que li transpassara a la seua companya, no li vindria mal).
La tendra mostra de companyerisme no tendria lloc, al capdavall, al incluir el psoe una modificació que variaba la cobertura, de manera que afectara a tots el edificis públics actuals i propers. Finalment acabaria aprovant-se la proposta modificada.
Si manca d'ètica i sensibilitat resultava la maniobra inicial per al contribuent, pitjor era per a Marnet, l'empresa que actualment s'encarrega de la neteja dels edificis públics. Esta empres desenvolupava la llavor en un règim peculiar, basat en la confiança mutua ajuntament-empresa, però el consistori no tingué la senbilitat ni l'ètica suficient com per avisar l'empresa adjudicataria abans, per el que es va assabentr al seguir el ple, davant la lògica sorpresa de la direcció.
Una vegada més l'ajuntamentament donava una lliçó de com no es deuen fer les coses, per a sorpresa de tots. O potser ja ningú es sorprenga. El dubte ara radica en veure en que es converteixen les lloances que al ple avocà el govern municipal cap la llabor de Marnet, actual concesionaria del servi de neteja,doncs, segons manifestaren al ple, l'esmentada empresa havia estat molt seriosa i la satisfacció de l'ajuntament pel compliment del acord que ambdos tenien era total i absoluta. Ja vorem.

2 comentarios:

  1. RUMORE RUMORE
    Diuen que la empresa que fa la neteja dels edificis de l'Ajuntament de Sueca passa per mals moments econòmics. D'ahí que AIGÜES de SUECA va a absorvir totes les traballadores. Jo sé de més d'una empresa de Sueca que està passant-ho mal i l'Ajuntament no ha eixit a rescatar-la. "Per la bona gestió" ; "A tots per igual" , bla bla bla PAROLE PAROLE PAROLE

    ResponderEliminar
  2. Compromís Per Sueca Arrel de les diverses interpretacions sorgides per la proposta del Grup Municipal de Compromís en relació amb la concessió de la neteja dels edificis públics a l’Entitat Pública de l’Ajuntament de Sueca AIGÜES DE SUECA passem a respondre totes les preg...Ver más
    14 de octubre a la(s) 14:05 · Me gusta · 1
    Eltocaous de Sueca Amic Tocaous Compromís Per Sueca anem per parts:
    Ens podia dir d'on han tret els números?
    Segur que l'empresa sàvia sobre l'assumpte?.
    És realment un estudi?
    Lamentem no estar d´acord en el seu escrit en alguns punts que podem debatir.
    14 de octubre a la(s) 19:59 · Editado · Me gusta · 1
    Vicent Beltrán Santamaria Cal agrair, per poc habitual, que el grup de compromis decideixca donar explicacions.Encapçala l'escrit dient que que "passem a respondre a totes les preguntes". Però ho hagueren fent millor si s'haveren limitat a parlar clar. Ho dic perque l'escrit justificatiu és tot una incoherància. Al llarg d'ell donen per sentat que es farà càrrec de la neteja Aigües i remata parlant d'un concurs¿?. Dona xifres d'estalvi quan reconeix que no saben ben be quins són els serveis que va a asumir l'empresa¿?. Sembra un munt de sospites amb el que es refereix a la regidora, doncs parla de l'imperiosa necesitat de estalviar, però al mateix temps està disposada a renunciar a part del estalvi amb tal de conservar la regidora?¿ Anuncia un estalvi del 30% sense aclarir d'on surt i perqué ix eixe calcul¿?. En fi una quantitat de preguntes que fan pensar que les intencions, a l'hora de la privatizació, no estàn gens clares. Anomena un estudi fet pels tècnics: qui són eixos tècnics? On és l'estudi? Com l'han fet? Tampoc entenc que un tema tan beneficiós per al poble (compromis per sueca dixit) haja de convencer a tanta gent que, fins i tot, ha obligat el grup a fer nota de premsa i tot. Perqué? En fi, massa dubtes per a mi.
    15 de octubre a la(s) 11:47 · Me gusta
    Eltocaous de Sueca Si amic Tocaous Vicent Beltrán Santamaria ni ha moltes preguntes , de moment estem intentant traure informacío de tots els llocs , tambe saben que esta setmana esta plena de reunions i demes , dixarem pasar els dies per vore que diuen.
    15 de octubre a la(s) 19:53 · Me gusta · 1

    ResponderEliminar

Gracies per el teu comentar!!!